Menclub Westkant trekt door Wijnendale (Torhout) (20/2/2015 - Nieuwsblad)

De leden van Menclub Westkant uit Hooglede, met aan het roer Peter Schellens, organiseren elke dinsdag een rit van zo’n 40 à 60 kilometer met paard en koets en dit al sinds 1992. Afgelopen dinsdag 17 februari werd de rit georganiseerd door Herman Vandendriessche uit Aartrijke.
 
Een twintigtal paardenliefhebbers vertrokken vanuit Aartrijke richting De Reiger Ichtegem, van waaruit het richting Wijnendaals Kasteel en bos ging, waar er enkele dreven werden aangedaan. Omstreeks elf uur werd halt gehouden bij Roger Naert in Wijnendale om de paarden wat rust te gunnen en de paardenliefhebbers hun aperitiefje konden nuttigen. Wij konden de bende bij Roger strikken voor een foto. Daarna ging het richting Groenhovebos, waar het middagmaal hen geserveerd zou worden.
 
Vandaaruit ging het langs landelijke wegen opnieuw richting Aartrijke, waar de paardenkaravaan ontbonden werd. Iedereen loofde de heer Feys uit Zedelgem, die het parcours had uitgestippeld. De club telt zo’n 180 leden. Ze rijden elke dinsdag op een andere vertrekplaats zodat ze kunnen genieten van verschillende streken en panorama's. De inrichter bepaald het tempo, maar er wordt algemeen gestreefd naar een gemiddelde van 13 km/u. Het programma van de dag bestaat uit ontbijt, aperitief-stop, middagmaal en een namiddagstop. De personen die deelnemen aan een rit betalen een dagprijs van 25 euro aan de inrichter. “Iedere week richt één of ander lid een rit in en is het de bedoeling er een gezellige dag van te maken met paardenvrienden onder elkaar, waar paarden en koetsen centraal in de kijker staan”, vertelt Herman Vandendriessche ons. Op de foto zien we de bonte bende paardenliefhebbers van menclub Westkant vzw.
 
Alle foto's kan je vinden via http://www.nieuwsblad.be/cnt/bleva_01539315
 
f t g